Nörderier Sitter och nördar ned mig i olika tryckluftskolvar på Ebay och började räkna på hur mycket…

Nörderier

Sitter och nördar ned mig i olika tryckluftskolvar på Ebay och började räkna på hur mycket tryckkraft dom kan generera med ett statiskt tryck från kompressorn.
rätt enkelt att räkna ut faktiskt…
((π***r^2)***Trycket i Bar-Atmosfäriskt tryck)/100
Anledningen att jag plockar bort 2 nollor på slutet är för att jag vill ange storlekarna i diameter men få ut kraften i Kg för att göra det mera relevant! Trycket i kompressorn är 8 Bar och då får jag ut följande diagram!

Nu måste jag bara testa hur många Kg det krävs för att öppna locket på grillen… hmm… tror jag behöver en stor dragvåg! 😀

#badkarsgrill  

image.png

Den lever igen!

 

Det känns fantastiskt, med lite hjälp från min kära sambo lyckades jag få på locket igen på grillen och skadorna är plötsligt inte så stora som jag trodde!2014-09-08 16.01.06

Det blev 2 hål i locket bara, ett där hävstången för motvikterna satt och en där den tog i stocken som ligger bakom.
2014-09-08 16.01.24

 

Idag köpte jag in nya gångjärn (rostfritt denna gång) som förhoppningsvis skall monteras dit ikväll, måste ju kunna grilla till helgen igen!

Funderar lite på hur jag skall lösa det med locket, just nu ligger det ca 50mm isolering följt av hönsnät och kanske 10mm puts utanpå och det hade behövt vara lite lättare. Isoleringen väger ju inget nämnvärt så det är bara det yttersta lagret som jag behöver lösa, som ni ser har det blivit alger och skit på den med nu i sommar.

En fundering är att linda in den i en fleecefilt och dränka i polyester och göra ett plastskal, det kan man sedan slipa till och måla i valfri färg och värmen på utsidan är försumbar, vikten skulle bli mycket bättre i alla fall!

Tillbaka till ritbordet :(

Jaha, då hände det där som egentligen inte fick hända… Locket på grillen lossnade!

Först verkade det inte så farligt, bara ena gångjärnet som rostat av och eftersom gasdämparna trycker på med all kraft i horisontell riktning när locket är stängt så gick det av helt enkelt!

Tja, inte så farligt som sagt, behövde bara köpa nya gångjärn och rostfria den här gången… men… eftersom jag var mitt i en långgrillning av ribs som skulle ges bort till present var jag ju tvungen att fortsätta!

Japp… hela jäkla locket halkade av, gasdämparen på höger sida slets loss helt med så den är knas, motvikthållaren i locket tog i och lossnade från svetsningen i locket med! Börjar inse att det blir omöjligt att få upp locket med betongen på nu i efterhand så får nog knacka bort allt + isolering för att få dit den. Sedan behöver jag nog fundera på hur jag egentligen skall göra locket, det är en aning tungt just nu får jag faktiskt erkänna.

Blir planering i vinter och sedan bygga om det till våren känner jag på mig, den går ju lika bra att använda utan isoleringen på locket, den ser bara inte riktigt lika snygg ut!