DLS-Performance-CA23-25282012-2529

Galet projekt nr2

Ok, min #badkarsgrill   blev ju riktigt lyckad så idag efter jobbet medan jag väntade på att +Susanne Isaksson  skulle komma hem från jobbet låg jag i vår ektorp soffa på altanen (under det nybyggda taket)… lyssnade på lite musik med telefonen och funderade ungefär i de här banorna…

”fasen vad lugnt och skönt det är…”
”vad var det termometern sa, +29º… ”
”undrar om jag har några datorhögtalare över som man kunde montera upp här… ”
”nej det har jag nog inte… ”
”men har jag inte ett par 6×9’or i garaget… ”
”hmm…”
”och ett slutsteg…”
”och ett datornätagg…”
”hmm…”
”och sedan ett mobilfäste på väggen…”
”laddare och aux…”

Behöver nog inte fortsätta min beskrivning… men jag tror att det faktiskt kan fungera! Ett nätaggregat från en dator ger ju ut 3,3, 5 och 12V om jag minns rätt… 
Borde inte vara några problem att koppla in ett mindre slutsteg på det alltså, sedan bygga 2 små lådor till högtalarna, ett mobilfäste på väggen för min gamla desire och gömma lite sladdar i kabelkanaler och sedan är det klart!


DSC_0148

Uppdatering

Eftersom Pontus Fröding mfl. var sugna på en uppdatering av hur det egentligen gick med grillen samlade jag ihop ett ”best of” album på… tja, egentligen bara mat… jag kan vara med på ett hörn med kanske!


Idag har jag käkat grillat till frukost, lunch & middag… som det ser ut blir det lite till rester i morgon med men trots det blev alla gästerna rejält mätta som det verkade! tyckte nästan synd om skåningarna som skulle köra bil hem i 3 timmar efter den maten!

Vad jag har hört blev ingen av gästerna blyförgiftad heller så jag antar att badkaret är rätt säkert att grilla i… mitt nya mål nu är att skaffa ett till lika stort badkar att använda som lock!
Tänk att bulta fast ett par gångjärn på baksidan, en kedja så att den inte ramlar för lång och en söt liten skorsten genom avloppshålet! Har sett flera som använt den konstruktionen som rök med om man lägger maten på bortre sidan från spånen t.ex.! Om det finns någon i #Växjö  som vill bli av med ett badkar så hojta till!

Eftersom jag inte fick tag på något helt galler över hela blev det istället 1 grillgaller och 2 ugnsgaller vilket fungerade perfekt! En av fördelarna med den lösningen var ju med att när det behövde fyllas på briketter så kunde jag lyfta bort bara 1 galler just över den korgen! kan rekommendera det om fler bygger stora grillar!

Nåja, är otroligt sugen att starta en lokal avdelning av #bbqpitboys , frågan är om det redan finns i #Växjö  så jag ska starta en i min håla bara! Borde finnas fler grillgalningar i mina cirklar?

Nåja, hoppas att du inte är hungrig!

Fler bilder finns i galleriet här: https://plus.google.com/photos/110812454925350234140/albums/5752742173250726225

IMAG0306

Uppdatering grill & Efterlysning

Fy fasiken för knott… men annars börjar det närma sig tycker jag allt inför söndagens grillning!
+Susanne Isaksson hittade dessutom 3st kanonbra brikettkorgar så i morgon ska jag köpa lite gängstång och dra igenom badkaret för att hänga dom på… 3 korgar i olika höjd blir det för att få lite olika temperaturzoner!

Efterlysning – Växjö
Testar att pinga växjöfolket med. är på desperat jakt efter sträckmetall eller liknande som går att använda som grillgaller… bör vara 50-60cm brett och minst 1,5m långt för att täcka badkaret!
gammal kundvagn eller butikshylla i rostfritt fungerar bra med men inget förzinkat… livsfarligt att äta tydligen!