Kategoriarkiv: Intervju

2012-08-02-20.18.51

Intervju från Nordic BBQ

Det har ett tag cirkulerat bilder från +Erik Näsström på hans hemmabygge till grill. Vi på Nordic BBQ är såklart intresserade och fick i en hangout chans att prata med honom hur han egentligen tänkte. Om du inte har sett det redan så kolla in hans tagg #badkarsgrill
https://plus.google.com/s/%23badkarsgrill

Nordic BBQ: Hej Erik!

Erik: Hejsan Hejsan!

Nordic BBQ: Så, din hemmabyggda grill som du gjort av 2 badkar. Vill du berätta lite om den?

Erik: Absolut! Jag började skissa med lite ritningar för ca. 2 år sedan på hur man skulle kunna göra en riktigt rejäl grill.
Vi hade en fin plats under vårat stora körsbärsträd där den skulle passa perfekt i min mening!

Nordic BBQ: Ah ok, så det var inget spontant infall som fick dig att bygga den i sommar?

Erik: Nej precis, däremot så fyllde min svärmor år och jag lovade i ett svagt tillfälle att jag skulle grilla all mat eftersom kalaset skulle vara hos mig. Då visste jag inte att det skulle bli närmare 30 gäster så det behövdes nog mycket yta.
Jag fick fatt på ett badkar av en granne som han hade slängt ut och förenklade den ursprungliga ritningen en aning så att jag skulle hinna klart!

Nordic BBQ: Just det, dom bilderna har vi redan sett där du grillade bacon sköldpaddor bl.a.

Erik: Exakt, tanken var att barnen skulle få var sin men dom vågade inte provsmaka ens. Grillen fungerade perfekt och jag hade 3 olika värmenivåer precis som jag hade tänkt mig beroende på hur tjockt köttet var som skulle grillas. Det roligaste var nog alla av gästerna som kom fram och var nyfikna och hade frågor!

Nordic BBQ: Men som vi sett på senare har det tillkommit bl.a. ett lock?

Erik: Japp, den fungerade fint i det läget för kalaset eftersom det var inget som skulle köras indirekt. För att verkligen lyckas med det behöves ett lock som kan få värmen att cirkulera och fungera mer som en ugn. Det var då jag köpte ett annat begagnat badkar via blocket och satte på som lock och det verkar fungera kanon. Det är fortfarande vissa små moment kvar men de sparar jag nog till nästa säsong!

Nordic BBQ: Vad har du för fortsatta planer med grillen eller har du uppnått grillvana vid det här laget?

Erik: Nej nej, det känns som jag har så många ideer till grillen… ett är att skaffa ett elektriskt spel kanske för att sköta öppning och stängning av locket t.ex. Sedan har jag börjat skissa på ritningar för möjlighet att köra med rotisserispett i den med indirekt för att få en jämnare värme! I sådana fall blir det nästan obegränsade möjligheter!
Sedan skall förstås allt muras klart och locket får nog något mer än bara färg för att bättre smälta in med bottendelen! Mest akut att lösa är däremot luften in men jag kommer montera en ställbar fläkt som trycker in luften i ett rör med förborrade hål!

Nordic BBQ: Det låter spännande och vi ser fram emot fortsättningen hur det går!

Erik: Tackar tackar!